Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: 2,5 miliarde lei sunt datoriile curente PMB / Ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2021

Primăria Capitalei are datorii curente de 2,5 miliarde de lei și are conturile poprite din luna august, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă. Edilul a precizat că acest lucru înseamnă că nu pot fi plătite investițiile. În ceea ce privește termoficarea, PMB și-a arătat intenția pentru a cumpăra ELCEN. 

2,5 miliarde lei sunt datoriile curente PMB. Înseamnă aproximativ cât ar costa metroul din Drumul Taberei sau podul de la Brăila peste Dunăre sau 10.000 de apartamente. Bani pe care trebuie să-i plătim acum. Aici ne-au dus floricelele și concertele. Din cauza datoriilor, conturile sunt poprite din august, de aceea nu putem să plătim nicio lucrare de investiții. Sunt empatic cu oamenii din Prelungirea Ghencea, de exemplu, dar nu putea să continuăm lucrările până nu rezolvăm situația financiară”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută joi.

CITEȘTE ȘI: Ce a lăsat Gabriela Firea în urmă: Peste 2 miliarde de lei pentru salarii în cadrul PMB și al companiilor municipale în anul 2020

Nicușor Dan susține că o soluție pentru această situație ar fi ca ANAF să reeșaloneze datoriile STB, în jur de 200 de milioane de lei, pentru anul 2022, iar investițiile din anul 2021 să fie finanțate din fonduri europene și credite.

Pentru a cumpăra ELCEN, PMB are nevoie de acordul Consiliului General, al Ministerului de Finanțe și Ministerului Energiei.

Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. E un desiderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare, avem instrumentele să-l realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului prin Ministerul Finanțelor și Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a precizat Nicușor Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW