Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța, trimis în judecată într-un nou dosar. Prejudiciul este estimat la peste 5.500.000 lei

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021 Etichete: ,

Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța, a fost trimis în judecată într-un nou dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii susțin că acesta ar fi avizat nelegal lucrări la Herghelia Mangalia și pe malul lacului Corbu, cele două obiective nefiind în subordinea instituției pe care o conducea. O parte dintrre lucrări ar fi fost supraevaluate. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la 5.570.821 lei.

Acuzațiile DNA

În perioada 2009 – noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcției de ordonator principal de credite și gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau Consiliului Județean Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu.
Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța.

În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare.

În ambele situații, inculpatul ar fi depus toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru „amenajare maluri, execuție drum acces Lac Corbu” respectiv „modernizare și reabilitare complex Herghelia Mangalia”, acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al județului Constanța.
Prejudiciul total creat în această manieră se ridică la 5.570.821 lei, sumă cu care Consiliul Județean Constanța a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal”, spun procurorii.

Nicuşor Constantinescu este, în prezent, în penitenciar, fiind condamnat în alte dosare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.  Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW