Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Niculae Bădălău: Au fost extrem de multe forțe împotriva PSD-ului

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru PSD Niculae Bădălău a declarat, luni, în contextul rezultatelor slabe ale partidului în unele filiale județene, că politica este aritmetică pură, cine are rezultate atunci „e clar că s-a și preocupat și are suportul populației”.

„Până la urmă politica este aritmetică pură. La sfârșit se numără. Cine are rezultate e clar că s-a și preocupat și are suportul populației”, a spus Niculae Bădălău, luni, la sediul PSD.

Întrebat dacă s-a gândit vreun moment că Viorica Dăncilă nu va intra în turul doi, Bădălău a spus:

„Niciodată. Am știut de la început că intră. Viorica Dăncilă este un candidat bun și cred că România are nevoie de prima președintă femeie. E o femeie cu suflet, este un om care a arătat prin guvernare că a putut să facă lucruri bune, este foarte adevărat că am avut și lipsuri, suntem oameni și am greșit, dar în pare parte am avut o guvernare de succes”, a spus acesta.

Bădălău: Am avut extrem de multe forțe împotriva noastră

Niculae Bădălău a vorbit și despre președinții filialelor PSD în care partidul a avut cel mai slab scor la prezidențiale. Întrebat dacă aceștia ar trebui să își pună mandatul pe masă, șeful PSD Giurgiu a răspuns:

„Nu, nu pot eu să spun lucrul acesta, dar este clar că o analiză trebuie, dar nu asta cred că e subiectul principal în acest moment. În acest moment trebuie să pregătim turul doi în așa fel încât să câștigăm alegerile”.

Întrebat dacă diferența de 2% dintre alegerile europarlamentare care au fost numite „un eșec” și alegerile europarlamentare care sunt considerate „un succes”, contează pentru social-democrați, Bădălău a răspuns:

„Îl considerăm și îl consider un succes pentru că am avut extrem de multe forțe împotriva noastră și fără o campanie corectă, o campanie în care să existe o dezbatere între candidați, pentru că până la urmă aceasta este lipsă de respect față de presă, dar și față de popor, pentru că oamenii trebuie să vadă ce idei are noul președinte, ce gânduri are în următorii cinci ani, și lucrul acesta nu se poate vedea decât într-o dezbatere, în toate țările civilizate se întâmplă lucrul asta, la noi aroganța și considerentul că nu se coboară a unor candidați a făcut să nu se întâmple asta”, a conchis fostul ministru.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *