Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, vizită la fabrica Ford de la Craiova: Susținem tranziția de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 iulie 2022

Nicolae Ciucă a declarat marți, 5 iulie, în urma vizitei la fabrica Ford de la Craiova, că reprezentanții companiei de automobile au cerut Guvernului să dezvolte infrastructura pentru mașinile electrice. Prim-ministrul a precizat că, în urma transferului către Ford Otosan, fabrica de la Craiova va ajuta România să facă tranziția de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice, până la finalul anului 2035.

Este o investiție care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule și ceea ce este de subliniat, începând cu 2024, va fi produs primul autovehicul complet electrice(…)Am înțeles foarte bine care sunt proiectele, bazate pe o viziune de dezvoltare în perioada următoare a fabricii Ford de la Craiova și, de asemenea, intențiile de investiții și dezvoltare pe orizontală pentru ceea ce înseamnă nevoia de a asigura coerent producerea de vehicule în Craiova”, a declarat Nicolae Ciucă, în urma vizitei la fabrica Ford din Craiova.

Prim-ministrul a precizat că, prin preluarea fabricii de la Craiova, Ford Otosan va sprijini proiectele guvernamentale în ceea ce privește tranziția verde, angajament asumat în fața liderilor Uniunii Europene.

Aceste investiții vin cu o serie întreagă de obligații, angajamente, pe bază de dialog la nivelul Guvernului, să susținem această tranziție de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice(…)Din anul 2035, să producem autovehicule și să folosim autovehicule care vor avea emisii 0 de CO2 și, de asemenea, așa cum spuneam, ne ajută ca pe orizontală să dezvoltăm capacități de producție să sprijine acest întreg demers. Avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, investiții”, a adăugat premierul.

În schimb, Nicolae Ciucă a transmis că reprezentanții fabricii „au ridicat problema dezvoltării infrastructurii pentru mașinile electrice”.

Pot spune că la nivelul Guvernului există un angajament asumat prin PNRR(n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență), astfel încât până la finalul 2026 să avem 18.000 de stații de încărcare”, a precizat prim-ministrul.

Din cele 18.000 de stații de încărcare asumate în PNRR, 13.000 vor fi construite cu bani obținuți din fonduri europene, iar 5.000 de la bugetul de stat.

Fabrica de la Craiova, preluată de Ford Otosan

Fabrica Ford de la Craiova a fost preluată, pe 1 iulie, de Ford Otosan, unul dintre cei mai mari producători de automobile din Europa, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții companiei.

Noii proprietari au anunțat că vor investi 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creșterea viitoare a producției.

Începând cu anul 2023, la Craiova va fi produs modelul Courier, urmând ca din 2024 să aibă o versiune complet electrică.

Totodată, din 2024 ar urma să fie produsă, la Craiova, versiunea complet electrică a modelului Ford Puma.

Reprezentanții Ford Otosan Craiova susțin că, în următorii ani, capacitatea de producție va crește de la 250.000 de vehicule pe an la 270.000 de vehicule pe an.

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție. Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare, așa cum se vede la emblematicul model E Transit recent lansat, se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursă foto: Guvernul României

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-vizita-la-fabrica-ford-de-la-craiova-sustinem-tranzitia-de-la-motoarele-pe-combustie-la-motoarele-complet-electrice/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW