Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat despre situația din Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri seara, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situația de securitate în Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați din această țară, anunță Executivul într-un comunicat joi dimineață, 3 martie.

„Vizita la București a Președintei Comisiei confirmă solidaritatea și dorința Comisiei Europene de a susține eforturile României”, subliniază Guvernul.

Potrivit sursei citate, premierul Ciucă a prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina și impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.

„Prim-ministrul a evidențiat acțiunea Guvernului României alături de partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea refugiaților din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaților. Șeful Guvernului a amintit și necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova”, se mai arată în comunicat.

Urmărește LIVE cele mai importante momente din a 8-a zi de război în Ucraina

Foto: Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW