Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: România a primit o primă tranşă din ajutorul acordat de UE pentru a deconta cheltuielile cu refugiaţii ucraineni

By news.ro , in Stirile zilei , at 24 august 2022

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, miercuri, că România a primit o primă tranşă din ajutorul acordat de Uniunea Europeană pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu cazarea şi masa refugiaţilor din Ucraina.

Prima sumă de bani de la Uniunea Europeană a ajuns în ţară. Este vorba de 39,1 milioane de euro. Banii respectivi sunt gestionaţi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Coordonarea întregii activităţi de rambursare a banilor cheltuiţi la nivelul autorităţilor locale pentru ceea ce înseamnă gestionarea refugiaţilor în România se face prin DSU”, a afirmat premierul, miercuri la Suceava.

El a mai spus că, până acum, ţara noastră a primit peste două milioane de refugiaţi ucraineni, dintre care aproximativ 85.000 au decis să rămână pe teritoriul României.

„Avem deja peste două milioane de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră. Avem 84.000 – 85.000 care au decis să rămână pe teritoriul naţional. Aproximativ jumătate, 38.000, sunt copii. Aproximativ acelaşi număr sunt femei, iar 6.000 sunt bărbaţi. Este clar că pe măsură ce fondurile vin de la UE, ele vor acoperi sumele cheltuite de la bugetul de stat, iar de la Guvern, pe baza cererilor venite de la autorităţile locale, banii merg în sprijinul autorităţilor”, a conchis Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW