Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: Rectificarea bugetară va fi una pozitivă. Ministerul Finanțelor va pune proiectul în transparență săptămâna viitoare

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2022

Premierul Nicolae Ciucă a transmis sâmbătă, 6 august, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, urmând a fi pusă în transparenţă de către Ministerul Finanţelor în cursul săptămânii viitoare.

„Rectificarea este una pozitivă. Aici doresc să subliniez că în cursul săptămânii viitoare ea va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor. Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuare programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite din cauza acestei creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare”, a declarat Ciucă, citat de News.ro.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că rectificarea bugetară va avea loc în prima decadă a lunii august.

La nivelul coaliţiei încă mai există discuţii tehnice pe rectificare. Conform News.ro, liderii coaliţiei au decis să taie 10% la rectificare, la toate ministerele, măsura fiind deja stabilită privind reducerea cheltuielilor bugetare, în luna mai.

Totodată, conducerea Metrorex a solicitat Guvernului alocarea de la bugetul de stat a circa 700 milioane lei la rectificarea bugetară pentru plata subvenției dar și a datoriei către firma care asigură serviciile de mentenanță, pentru a rezolva situația extrem de gravă la metroul bucureștean, unde capacitatea de transport s-a redus semnificativ, fiind situații în care trenurile pleacă din stații, supraaglomerate, la intervale de până la 20 minute, spre disperarea călătorilor, totul în plină pandemie de coronavirus.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW