Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: Nu a fost cazul să îi cer lui Iulian Dumitrescu să demisioneze / Ce spune despre sumele imense cheltuite de șeful CJ Prahova

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2024

Preşedintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, 3 februarie, la Prima News, că nu a fost cazul să îi ceară prim-vicepreşedintelui Iulian Dumitrescu, preşedinte al CJ Prahova, să demisioneze din funcţiile politice deţinute în partid şi a precizat că a avut o discuţie cu Dumitrescu şi l-a lăsat pe acesta să ia singur o decizie în acest sens. 

„Partidul Naţional Liberal  a procedat de fiecare dată, şi putem să ne uităm în toate activităţile de acest fel, şi a lăsat la îndemâna celui care a fost vizat de acţiunea justiţiei să ia decizia să demisioneze din toate funcţiile politice din partid. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când prim-vicepreşedintele partidului a fost vizat de o acţiune a DNA. Şi în momentul în care a existat o decizie, un comunicat final al DNA, atunci domnul Iulian Dumitrescu şi-a dat demisia din toate funcţiile, tocmai pentru a nu aduce un prejudiciu de imagine Partidului Naţional Liberal, pentru că este o acţiune care îl vizează personal şi pentru aceasta şi-a pus la dispoziţie tot ceea ce ţine de bunul mers al activităţii DNA”, a afirmat preşedintele PNL, citat de News.ro.

„Nu a fost cazul. Am avut o discuţie cu dumnealui şi a fost fără echivoc, pentru că aşa este normal într-un partid democratic, să existe toate pârghiile astfel încât să îi lăsăm celui care este în situaţia respectivă să ia propria decizie. Şi a luat-o, iar Partidul Naţional Liberal şi de aici înainte va proceda de aceeaşi manieră, pentru a avea un act de justiţie aşa cum se cuvine într-o ţară democratică”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Ciucă, despre cei 600.000 de euro pe care Iulian Dumitrescu este acuzat că i-a cheltuit pe vacanțe și cumpărături: O sumă pe care va trebui să o justifice

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă suma de 600.000 de euro, despre care presa a susținut că Iulian Dumitrescu a cheltuit-o pe vacanţe şi shopping în doar 18 luni, nu i se pare mare.

„E o sumă pe care domnul Iulian Dumitrescu va trebui să o justifice în faţa organelor de cercetare penală. Fiind o procedură de cercetare penală, daţi-mi voie să mă opresc aici”, a afirmat Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW