Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, mesaj de 8 martie: Cuvântul pace, cu multiplele sale sensuri, este de gen feminin

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 martie 2023

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj marți, 8 martie, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. Prim-ministrul remarcă faptul că femeile „aduc viaţă, speranţă şi echilibru”, „sunt deschizătoare de drumuri în multe domenii, sunt creative şi îmbrăţişează inovaţia şi progresul”, „se află în prima linie a celor mai dificile misiuni”, iar „pe lângă profesionalism, se remarcă prin empatie, echilibru, capacitate de mediere”.

Șeful Guvernului a mai precizat că o societate inclusivă și modernă, cum se dorește a fi și România, oferă femeilor poziționare corectă în viața socială și profesională.

Redăm integral mesajul premierului cu ocazia zilei de 8 martie.

„Ele aduc viață, speranță și echilibru. Sunt deschizătoare de drumuri în multe domenii, sunt creative și îmbrățișează inovația și progresul. Se află în prima linie a celor mai dificile misiuni. Astăzi și în fiecare zi le suntem recunoscători pentru ceea ce fac, întotdeauna cu responsabilitate.

Setează noi standarde de profesionalism în cele mai importante domenii de activitate. În sănătate, educație, în mediul antreprenorial, în sectorul asociativ, în cel public, în sport, cultură, cercetare, diplomație și securitate națională doamnele și domnișoarele performează. Iar pe lângă profesionalism, se remarcă prin empatie, echilibru, capacitate de mediere. Deloc întâmplător, cuvântul pace, cu multiplele sale sensuri, este de gen feminin.

O societate inclusivă și modernă, cum ne dorim și în România, pune în valoare competența și abilitățile tuturor cetățenilor săi și oferă femeilor poziționare corectă în viața socială și profesională. Este o responsabilitate și onoare, deopotrivă, să le susținem, promovăm și implicăm în deciziile sociale, economice și politice în aceeași mare măsură în care ele participă la dezvoltarea societății.

Le doresc tuturor mamelor, soțiilor, fiicelor, colegelor noastre sănătate, zile frumoase și liniștite, bucurii alături de familie și mult succes în tot ce fac zi de zi! La mulți ani, dragile noastre!”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW