Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Nicolae Ciucă, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Congresul PPE: România are un prieten la Bruxelles / Roberta Metsola, invitată în țară

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 mai 2022

UPDATE La Congresul PPE de la Rotterdam, premierul a avut o întrevedere și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a confirmat încă o dată că România are un prieten și un partener la Bruxelles. Am subliniat pozițiile noastre privind tranziția justă, Republica Moldova și Ucraina și i-am transmis că avem încredere în cooperarea cu Comisia Europeană”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Premierul României și președintele Republicii Moldova, discuție pe tema securității din regiune

.Știrea inițială 

Nicolae Ciucă a fost prezent marți, 31 mai, la Congresul Partidului Popular European (PPE) din Rotterdam, unde a avut întâlniri cu mai mulți lideri din cadrul PPE, inclusiv președintele Donald Tusk sau președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Premierul a purtat o discuție cu Donald Tusk, președintele PPE, în cadrul căreia cei doi oficiali au discutat pe tema situației politice și economice a României și a Uniunii Europene.

Președintele Tusk ne-a asigurat că susține pe deplin intrarea României în Schengen”, a transmis premierul, pe Twitter.

Donald Tusk se va retrage de la șefia partidului, întrucât se va implica în politica internă a Poloniei, iar locul acestuia este țintit de Manfred Weber, reales în luna octombrie președinte al Grupului din Parlamentul European.

Îi urez noroc lui Manfred Weber în alegerile de astăzi și îi urez să aibă un mandat de președinte EPP plin de succes”, a scris președintele liberalilor din România, pe Twitter.

Prim-ministrul a avut o altă întrevedere cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul căreia a invitat-o într-o vizită oficială în România.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan candidează pentru un nou post de vicepreședinte al partidului.

În Grupul PPE din Parlamentul European fac parte Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-congresul-ppe-presedintele-donald-tusk-sustine-intrarea-romaniei-in-schengen-roberta-metsola-invitata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-congresul-ppe-presedintele-donald-tusk-sustine-intrarea-romaniei-in-schengen-roberta-metsola-invitata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-congresul-ppe-presedintele-donald-tusk-sustine-intrarea-romaniei-in-schengen-roberta-metsola-invitata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *