Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: Pentru a câștiga alegerile, avem nevoie să câștigăm încrederea cetățenilor / Oamenii nu mai vor circ politic

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 6 martie 2024 Etichete: , , , ,

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a declarat astăzi, în cadrul Congresului PPE de la București, că „pentru a câștiga alegerile, avem nevoie să câștigăm încrederea cetățenilor”, în numele partidului pe care îl reprezintă. Ciucă a mai transmis că „oamenii nu mai vor circ politic”, ci rezolvarea problemelor. 

Liderul PNL a subliniat angajamentul partidului său față de valorile europene, dar și contribuția sa la demersurile de integrare și deschidere către comunitatea europeană. A adus un „elogiu” tradiției liberale și a evidențiat potențialul României de a fi un actor relevant pe scena politicii internaționale.

Prin evenimentul din aceste zile, PNL îşi reconfirmă rolul de partid pro-european, militând în toată istoria sa împotriva izolării României în Europa şi în lume. Astăzi, aici, avem o nouă reconfimare că tradiţia liberală revigorează destinul neamului nostru. PNL arată astăzi lumii şi ţării că România contează, are un cuvânt de spus, poate deveni un loc unde se gândesc şi se scriu noi platforme politice”, a transmis Nicolae Ciucă.

Vizavi de coaliția PSD-PNL, Ciucă a subliniat importanța acestei construcții politice pentru a guverna într-o perioadă dificilă: „Era necesar să identificăm soluţii pentru a nu ne diviza şi mai mult în societate. Avem idei politice diferite dar respectul şi buna comunicare ne vor ajuta să găsim modalităţile de a guverna într-o perioadă dificilă. Trebuie să învăţăm din lecţiile trecutului şi să evităm o politică a urii şi să devenim constructivi”.

Oamenii nu mai doresc circ politic, vor rezolvarea problemelor care devin o povară pentru mulţi dintre ei”, a transmis el, făcând aluzie la scandalurile din Parlament de la finele anului trecut.

Politici sinceri și corecte

Nicolae Ciucă a subliniat importanța câștigării încrederii cetățenilor prin politici sinceri și corecte, fără promisiuni iluzorii sau manipulatoare. El vrea o guvernare transparentă și orientată spre nevoile populației, într-un mod responsabil.

Nu trebuie să pretindem să fim votaţi, trebuie să convingem că merităm să fim votaţi. Pentru a câştiga alegerile, avem nevoie să câştigăm încrederea cetăţenilor, fără a le oferi speranţe false. Avem nevoie de o politică onestă, pentru a-i asigura pe votanţii noştri că suntem un partid cu conştiinţă şi avem voinţa de a ne ocupa de nevoile lor pentru a conduce România”, a spus Nicolae Ciucă.

Congresul PPE de la București a început astăzi și este găzduit de Partidul Național Liberal. Până pe 7 martie, înalții oficiali europeni vor alege liderul Comisiei Europene, dar vor trasa și strategia pentru alegerile europarlamentare de pe 6-9 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW