Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea: Puteți conta pe România!

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2022

Premierul Nicolae Ciucă a participat marți, 23 august, prin videoconferință, la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, unde a transmis un mesaj de solidaritate față de poporul ucrainean, spunând, printre altele, că țara noastră are datoria să sprijine Ucraina „cu tot ce ne stă în putere” pentru a rezista și a respinge agresiunea Rusiei. 

Șeful Guvernului României a condamnat cu fermitate invadarea țării vecine, cât și invadarea Georgiei din 2008 și anexarea Crimeei în 2014, dar și posibila amenințare a Rusiei asupra țărilor din Estul Europei, foste membre ale Uniunii Sovietice.

„Pe măsură ce acest război ilegal continuă, ar trebui să fim ferm uniți în sprijinirea independenței, suveranității și a integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Ar trebui să spunem clar, în repetate rânduri, că Ucraina – precum și toate celelalte țări, inclusiv din vecinătatea estică– au dreptul legitim și suveran de a-și urmări propriile aranjamente de securitate și politică externă, pe baza propriilor alegeri legitime, fără nicio ingerință străină”, a declarat premierul, conform Guvernului.

Șeful Executivului a amintit, în discursul său, de sprijinul acordat Ucrainei de către țara noastră, dar și de către comunitatea internațională și a îndemnat continuarea și consolidarea eforturilor comune de sprijinire a țării vecine.

„În calitate de stat membru al UE și stat aliat NATO cu cea mai lungă graniță terestră cu Ucraina, România și poporul român au făcut tot posibilul pentru a ajuta Ucraina și cei peste 2 milioane de refugiați care au căutat adăpost din calea războiului. Sprijinul nostru pentru Ucraina continuă să fie multiplu și se manifestă pe mai multe planuri – politic, economic, financiar, umanitar, diplomatic și în domeniul dreptului internațional, pentru a asigura responsabilizarea și lupta împotriva impunității”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Mai mult, prim-ministrul a asigurat poporul ucrainean de sprijinul țării noastre.

„Avem datoria să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putere pentru a rezista și a respinge agresiunea.
Trebuie să fim ferm alături de Ucraina. Puteți conta pe România! Ucraina trebuie să învingă!
Cu această ocazie, aș dori să vă felicit de Ziua Națională. Slava Ukraini!”, a conchis șeful Executivului, Nicolae Ciucă.

Cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea a avut loc marți, 23 august, de Ziua Drapelului de Stat în Ucraina.

Miercuri, 24 august, țara vecină sărbătorește Ziua Independenţei, zi în care se împlinesc însă șase luni de la începerea războiului.

În țara noastră, Palatul Parlamentului și Palatul Victoria vor fi iluminate, marți și miercuri, în culorile drapelului Ucrainei.

CITEȘTE ȘI Zelenski: Drapelul ucrainean va flutura din nou în zonele ocupate ale Ucrainei, precum Crimeea

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-cel-de-al-doilea-summit-al-platformei-crimeea-puteti-conta-pe-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *