Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, întâlniri cu directorul Defense Security Cooperation Agency și reprezentanții unor companii din industria de apărare la Washington

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Programele de cooperare tehnico-militară dezvoltate în parteneriat cu SUA au fost discutate de către Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, cu Heidi Grant, directorul Defense Security Cooperation Agency și cu reprezentanții unor companii din industria de apărare.

Nicolae Ciucă este prezent, zilele acestea, la Washington, unde a avut întâlniri cu directorul Defense Security Cooperation Agency a SUA, Heidi Grant, dar și cu reprezentanții unor companii din industria de apărare, potrivit unui comunicat emis de MApN.

Ministrul Apărării a discutat despre includerea țării în Risk Assessed Payment Schedule, respectiv în mecanismul financiar „dependable undertaking single case”, ce ar facilita lansarea contractelor multianuale multiple.

A fost subliniat angajamentul României în programele de dezvoltare și inovare, respectiv interesul pentru implicarea industriei naționale de apărare în dezvoltarea cooperării cu parteneri externi.
În context, ministrul Ciucă a reafirmat angajamentul țării noastre pentru alocarea a 2 la sută din PIB pentru apărare și pentru realizarea unor capabilități militare robuste, care să răspundă cerințelor de securitate națională, în linie cu standardele NATO”, potrivit MApN.

În timpul vizitei, Nicolae Ciucă a mai participat și la întâlniri cu reprezentanți ai unor companii precum Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing, companii specializate în producția de echipamente și tehnică militară.

Ministrul apărării naționale a subliniat importanța cooperării între companiile americane și operatorii din industria națională de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră. De asemenea, a evidențiat potențialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum cyber și tehnologia informației și a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță, interoperabile la nivel aliat”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării Naționale.

Sursă foto: MApN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW