Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, întâlnire cu o delegație condusă de senatorul SUA Robert Portman / Care au fost temele abordate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 mai 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit sâmbătă, 28 mai, cu o delegație a Senatului Statelor Unite ale Americii, condusă de Robert Portman, a anunțat Guvernul. Sprijinul SUA pentru investițiile în energia nucleară, situația de securitate în contextul războiului din Ucraina și modul în care România sprijină exporturile de cereale din Ucraina au fost principalele teme discutate de prim-ministru și parlamentarii americani.

Nicolae Ciucă le-a prezentat senatorilor americani variantele prin care România poate sprijini exporturile de cereale din Ucraina, indicând în acest sens Portul Constanța, Portul Galați, circulația pe Dunăre către inima Europei și transporturile pe cale ferată și pe drumuri.

În schimb, senatorul Robert Portman a remarcat că România are o producție de grâu „excelentă” în anul 2022 și a salutat deciziile țării în ceea ce privește independența energetică.

Senatorul Robert Portman a mulțumit României pentru toate eforturile prezentate și a subliniat interesul pe care îl are pentru țara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are o importantă comunitate de români, dar și o comunitate reprezentativă de ucraineni.

Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute țara noastră în finanțarea proiectelor energetice nucleare, dar și în transportul de cereale, irigații și investiții în industria de profil”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

În plus, prim-ministrul Nicolae Ciucă și delegația senatorilor SUA au transmis că întărirea serioasă a Flancului Estic cu capabilități militare moderne, de ultimă generație, și prezența americană și aliată substanțială sunt cruciale pentru menținerea posturii de apărare și descurajare în regiune.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW