Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, întâlnire cu editori și bibliotecari. Ce măsuri au convenit pentru promovarea lecturii


Guvernul va acorda un buget bibliotecilor publice și va derula o campanie publicitară pentru promovarea autorilor români și a scrierilor în limba română, cu precădere către elevi, promite premierul Nicolae Ciucă, care a avut luni, 12 septembrie, o întâlnire cu editori, bibliotecari și personalități culturale, după cum se arată într-un comunicat de presă al Executivului. 

Discuțiile au vizat dificultățile cărții românești sau editată în limba română de a ajunge la public, dar și propuneri de soluții prin care lectura să fie încurajată mai ales în rândul copiilor și al tinerilor.

„Guvernul va susține propunerea Asociației Editorilor de promovare a editurilor, cărților autorilor români și a scrierilor în limba română, cu precădere către elevi, prin alocarea unui buget dedicat pentru achiziția de carte de autori români și a cărților în limba română de către bibliotecile publice, pentru a le pune la dispoziția cititorilor”, se arată în comunicatul de presă citat.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a propus și derularea Programului ”O carte pe an pentru fiecare elev”, iar Asociația Editorilor și-a exprimat disponibilitatea de a-l susține, mai arată sursa menționată anterior.

Șeful Executivului a agreat cu editorii, bibliotecarii și autorii de carte participanți la întâlnire și derularea unei campanii publice prin care va fi promovată lectura cărților autorilor români și în limba română, cititul aplicat al literaturii clasice și contemporane românești și a celei în limba română.

La întâlnire au participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și consilierul de stat Iulian Chifu.

Lista invitaților i-a inclus pe Acad. Răzvan Theodorescu, Nicolae Manolescu, membru corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Victor Neumann, Horațiu Mălăele, Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, Prof dr. Doina Banciu, avocat Marian Nazat, Adina Rosetti, Conf. univ. dr. Răzvan Voncu.

Din partea bibliotecarilor au participat Agnes Terezia Erich și Dragoș Adrian Neagu – Președinte, iar din partea editorilor de carte – Ovidiu Enculescu, directorul Editorii RAO, Mihai Mitrică – Director Executiv AER (Asociația Editorilor din România), Andrei Niculescu – Editor, membru al Consiliului coordonator AER, Silvia Colfescu – directorul Editurii Vremea, Dan Croitoru – directorul Editurii Polirom, Dan Iacob – directorul Editurii ART.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW