Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: Impactul pachetului de măsuri de ajutor economic este de 3,4% din PIB

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică, 3 aprilie, că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern până acum este de 3,4% din PIB. Prim-ministrul a explicat că acesta este și motivul pentru care Executivul nu se grăbește să anunțe măsurile concrete.

„Impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie, discutate până acum, este de aproximativ 3,4% din PIB. Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, a declarat Nicolae Ciucă.

Amintim că PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 iunie, ceea ce ar însemna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat.

Social-democraţii susţin majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei, valoarea actuală fiind de 20,17 lei. Măsura, destinată să compenseze creştereile de preţuri la alimente, ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

În prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei. Ca urmare a majorării, ele vor totaliza 660 de lei, ceea ce înseamnă 216,26 lei în plus pentru fiecare angajat.

Vouchere de 50 de euro

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat miercuri, 30 martie, că măsura voucherelor de 50 de euro pentru românii cu venituri reduse va fi introdusă „categoric”. Astfel, sunt confirmate informațiile obținute de sursele Main News.

„Despre vouchere, categoric se va veni cu această măsură. (…) Ne-am încadra cu aceste vouchere de 50 de euro la două luni pentru persoanele cu pensii sub 1.500 de lei și pentru voucherele la copii pentru rechizite și îmbrăcăminte, în funcție de veniturile părinților sau dacă sunt familii monoparentale, le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro, să venim cu acest pachet social susținut și de Comisia Europeană”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Social-democrații au propus ca valoarea voucherelor să fie de 50 de euro, iar ulterior surse liberale au avansat suma de 100 de euro/ tichet. Ciolacu menționează, în acest context, că „nu sunt neînțelegeri” în coaliția de guvernare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW