Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă îi dă replica lui Marcel Ciolacu: Decizia compensării tarifelor la carburanți a fost agreată în coaliție 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Decizia privind compensarea prețurilor la carburanți a fost convenită în cadrul coaliției de guvernare, a transmis luni, 27 iunie, prim-ministrul Nicolae Ciucă, răspunzându-i astfel președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a criticat măsura. 

„Decizia a fost discutată în coaliție și a fost agreată de toți membrii coaliției. Fiecare dintre noi ne-am fi dorit să asigurăm o compensare mai mare. Vreau însă să știe cetățenii că aceasta este realitatea, atât am putut să asiguram. Nu am vrut să ajungem să restricționăm cantitatea de carburant care se poate achiziționa. România își poate asigura un sfert din producția proprie de petrol. Măsura se va concretiza într-o OUG”, a declarat Nicolae Ciucă.

O compensare cu multe necunoscute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, 23 iunie, adoptarea unei scheme, pentru următoarele trei luni, care vizează reducerea cu 0,5 lei a prețurilor la carburanți. Conform șefului executivului, doar jumătate din această sumă ar urma să fie acoperită de stat, restul fiind pusă pe seama companiilor.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de G4Media, reprezentanții executivului ar fi ajuns la un acord doar cu Petrom pentru acordarea unei reduceri, nu însă și cu restul benzinăriilor. Așadar, nu este deocamdată clar modul în care se va face efectiv această compensare.

Confruntați cu criticile cetățenilor, ale căror așteptări privind reducerea prețurilor erau mult mai ridicate, social-democrații au aruncat întreaga responsabilitate a luării deciziei spre PNL și prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW