Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă este cea mai bună alegere a PNL la alegerile prezidenţiale, consideră Raluca Turcan

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2023

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a afirmat, sâmbătă, că, în prezent, nu există o altă discuţie în PNL pentru candidatul partidului la alegerile prezidenţiale decât în persoana preşedintelui formaţiunii, Nicolae Ciucă. Întrebată dacă fostul premier Ciucă este cea mai bună alegere pentru o candidatură la funcţia de preşedinte al României, Turcan a precizat că, în opinia ei, răspunsul este „da” şi că este firesc ca şeful PNL să fie şi candidatul la aceste alegeri.

„În momentul de faţă nu există o altă discuţie în PNL pentru candidat la preşedinţie altul decât preşedintele partidului, Nicolae Ciucă”, a explicat Raluca Turcan, întrebată sâmbătă la Digi24 când ar trebui să aibă PNL desemnat un candidat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Chestionată dacă Nicolae Ciucă este cea mai bună alegere pentru o candidatură, Raluca Turcan a răspuns: „Este firesc pentru un partid ca preşedintele partidului să aibă prima şansă, prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale”.

Întrebată din nou dacă în opinia ei ar fi cea mai bună alegere fostul premier liberal, Turcan a replicat: „Vom vedea sondajele de opinie. Uitându-mă la situaţia din PNL, răspunsul este da”.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional al partidului, că nu există niciun plan de a forma o coaliţie cu PSD pentru alegerile din 2024, însă este un proces aflat încă în analiză în forul statutar de conducere al formaţiunii.

„În analiza pe care am prezentat-o membrilor BPN, nu există nicio proiecţie de coaliţie. PNL are o abordare în care îşi va planifica modul de abordare a anului 2024 de unul singur. Sigur, tot acest acest aspect al coaliţiilor politice urmează să fie dezbătute. Este un proces în analiză pentru şedinţa de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreşedinte a prezentat calendarul nominalizărilor şi al tuturor activităţilor premergătoare intrării în anul electoral”, a explicat Ciucă, întrebat dacă au mai fost discuţii despre relaţia cu PSD în perspectiva alegerilor din 2024 şi dacă vor fi liste comune la alegeri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW