Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, discuții cu premierul Greciei: L-a invitat într-o vizită oficială în România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri, 5 ianuarie, o convorbire telefonică cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis. Ciucă l-a invitat pe premierul elen în România, iar Kyriakos Mitsotakis l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru preluarea mandatului în fruntea Guvernului. 

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi, la ora 10.00, o discuție telefonică cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Premierul elen a adresat urările de sezon și l-a felicitat pe prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă pentru preluarea mandatului în fruntea Guvernului. De asemenea oficialul elen a salutat stabilitatea instalată la București prin noul guvern de Mare Coaliție.

Discuția telefonică dintre cei doi prim-miniștri a vizat agenda bilaterală și interesul de a extinde relațiile la nivelul schimburilor economice, energiei și a turismului. De asemenea, au fost evocate cele mai recente vizite reciproce la nivel înalt, ambele părți insistând pe nevoia de a fi reluat dialogul pe temele de interes, pozițiile europene ale celor două state fiind similare în majoritatea dosarelor”, transmite Executivul într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul României l-a invitat pe omologul său grec să vină într-o vizită oficială în România.

„La rândul său, prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis, a lansat invitația unei întâlniri în format trilateral România-Bulgaria-Grecia, la Atena”, conchide sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW