Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, discuție cu liderii Alianței pentru Turism despre implementarea schemei de ajutor HoReCa 2

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat joi, 9 iunie, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Alianței pentru Turism, despre perspectivele bugetare privind implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, care să diminueze efectele generate de crizele suprapuse pe care România le parcurge, se arată într-un comunicat al Guvernului

În urmă cu un an, Guvernul a lansat o primă schemă de ajutor pentru operatorii economici care dețin hoteluri, restaurante, agenții de turism și pentru organizatorii de evenimente a căror activitate a suferit din cauza restricțiilor impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Aceștia au primit ajutor financiar pentru compensarea unei părți din pierdere.

Potrivit sursei citate creșterea prețurilor la energie și gaze și criza generată de invazia trupelor rusești în Ucraina afectează, din nou, domeniul HoReCa.

„Primele luni ale anului 2022 au adus o creștere economică a acestui sector, însă au fost resimțite pierderi generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina și de creșterea prețurilor”, se arată în comunicatul Executivului.

În acest context, premierul a dat asigurări cu privire la predictibilitatea mediului fiscal şi a confirmat disponibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru economia naţională, printr-un dialog susţinut.

„Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potențialul de creștere economică rapidă. Îmi doresc ca procentul de 10% din PIB-ul României să fie atins cât de curând de reprezentanții din aceste sectoare. Guvernul României va rămâne un partener loial pentru acest obiectiv”, a transmis prim-ministrul Ciucă, potrivit sursei citate.

Șeful Executivului a evocat, de asemenea, necesitatea reformelor asumate prin PNRR pentru creșterea competitivității industriei ospitalității.

În cadrul întâlnirii premierului cu reprezentanții din HoReCa s-a discutat şi despre nevoia de a soluţiona lipsa de resurse umane şi asigurarea unui climat educaţional care să permită integrarea pe piaţa muncii a tinerilor.

Alianța pentru Turism întrunește 28 de membri ai mediului asociativ din industria ospitalității din România, a mai precizat Guvernul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW