Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, despre apelul la negocieri al ministrului Apărării: Nu este opinia Guvernului, trebuie să tranșăm acest subiect

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat joi, 13 octombrie, că va trebui să poarte o „discuție deschisă” cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, după ce acesta din urmă a transmis că „singura șansă a păcii” între Ucraina și Federația Rusă o reprezintă negocierile.

Premierul a fost prezent la fabrica Dacia de la Mioveni, unde a fost întrebat de reporteri dacă se impune remanierea ministrului Apărării.

Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară. Trebuie să avem o discuție deschisă față de opinia lui, nu e opinia Guvernului. Trebuie să tranșăm acest subiect”, a spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu a declarat într-o intervenție avută la Prima TV că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus ministrul Apărării.

Ministrul Apărării, trimis de Iohannis să citească „revista presei”

Rugat marți să comenteze declarația ministrului apărării, Klaus Iohannis a subliniat că aceasta este inadecvată în raport cu poziția oficială a Uniunii Europene.

În acest război Rusia atacă Ucraina. ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război. Trebuie să acceptăm că doar Ucraina decide când negociază. Aceasta este poziția oficială a Uniunii Europene. Probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Fără a face referire directă la declarația lui Vasile Dîncu, pe care însă presa ucraineană a menționat-o în acest context, Volodimir Zelenski a criticat astfel de abordări, subliniind faptul că Ucrainei îi este imposibil să negocieze cu Federația Rusă.

Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte”, a declarat Volodimir Zelenski.

Grupul USR din Camera Deputaților a depus luni o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la „Ora Guvernului”, pentru a da explicații cu privire la această declarație.

Dîncu se numără printre oficialii străini decorați de Volodimir Zelenski pentru contribuția adusă Ucrainei în timpul invaziei ruse. Detalii aici.

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW