Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă avansează ideea modificării datelor de desfășurare a alegerile prezidențiale

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2024

Nicio minune nu durează mai mult de trei zile și nicio decizie a coaliției PSD-PNL mai mult de trei luni. Incertitudine în ceea ce privește datele la care se vor desfășura alegerile prezidențiale. La doar trei luni distanță de când conducerile celor două partide au hotărât devansarea scrutinului în luna septembrie, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avansat miercuri ideea revenirii asupra acestei decizii. 

„Alegerile, în momentul de faţă, neexistând încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuţie şi să analizăm, să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune, vizavi de o campanie în timp de vară, sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Ciolacu nu este de acord

Întrebat despre o asemenea ipoteză, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăsat de înțeles că nu o va susține.

„Domnul Ciucă, alături de mine şi de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Coaliția PSD-PNL a hotărât, la finalul lunii februarie, ca alegerile prezidențiale să se desfășoare mai devreme decât era programate inițial, pe 15 septembrie (primul tur) și 29 septembrie (al doilea tur).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW