Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă a primit Ordinul Eparhial „Crucea Bucovinei” din partea Arhiepiscopiei Sucevei

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 august 2023 Etichete: , , ,

Preşedintele Senatului, fost premier al României, Nicolae Ciucă (PNL), a primit Ordinul Eparhial „Crucea Bucovinei” din partea Arhiepiscopiei Sucevei, în cadrul unei vizite făcută de acesta la Mănăstirea Voroneţ.

Domnul Nicolae Ionel Ciucă a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, cea mai înaltă distincţie a eparhiei, Ordinul „Crucea Bucovinei”, înmânată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei, sâmbătă, 5 august.

La înmânarea distincției, Nicolae Ciucă a subliniat rolul pe care Biserica îl are în România

„N-am făcut altceva decât să ajut atât cât de mult am putut. Am considerat că prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim și să susținem unul din stâlpii de bază ai națiunii române. Chiar nu mă asșteptam, sunt onorat”, a menționat Nicolae Ciucă.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei nu au precizat, dacă Nicolae Ciucă a primit Ordinul Eparhial „Crucea Bucovinei” pentru sprijinul acordat din calitatea de premier, președinte al Senatului sau din postura de simplu cetățean.

Mănăstirea Voroneț reprezintă  una dintre cele mai valoroase ctitorii ale domnitoruluii Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488, în numai  trei luni și trei săptămâni,  un adevărat  record pentru acea vreme.

Sursă foto: Arhiepiscopia Sucevei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW