Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă a primit derogare de la partid, pentru a putea candida la presedinția PNL

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a primit derogare de la statutul Partidului Național Liberal (PN), pentru a putea candida la presedinția formațiunii, după demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte. Una dintre condițiile impuse de statutul PNL pentru a candida la conducerea partidului este o vechime de 5 ani ca membru, condiție pe care Nicolae Ciucă nu o îndeplinește.

Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, după ședința Biroului Exeuctiv de marți, 5 aprilie.

„O decizie a fost legată de o derogare de la statul referitoare la condiţia de vechime din partid, pentru candidatura domnului Nicolae Ciucă. Există o mare aşteptare pentru această candidatură. Premierul e un lider puternic, sigur va asigura o legătură mult mai puternică între partid şi Guvern”, a afirmat Ionuţ Stroe, marți, după ședința liberalilor.

Potrivit art. 117 din statutul PNL, pentru a candida la funcția de președinte al partidului este nevoie de o vechime de cel puțin 5 ani în calitatea de membru. Nicolae Ciucă a devenit membru PNL în 2020, deci este departe de a îndeplini condiția de vechime. Aceeași derogare a fost făcută și pentru Florin Cîțu anul trecut, când a candidat la președinția PNL, pe vremea când era premier.

El a adăugat că toată lumea își dorește „o mult mai bună eficientă activitate”, această schimbare făcând bine atât partidului, cât și Guvernului, în opinia sa.

Întrbeat de jurnaliști cum se numește echipa lui Nicolae Ciucă, în condițiile în care echipa lui Florin Cîțu a fost botezată „echipa câștigătoare”, Stroe a replicat că toate detaliile vor fi știute mâine, miercuri, 6 aprilie.

„Ce pot să spun este că în momentul de față premierul Ciucă se bucură de o largă susținere în PNL”, a mai afirmat Ionuț Stroe.

Context

Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică, 3 aprilie, că încă nu a decis dacă își va depune candidatura la șefia PNL, dar că „analizează” acest lucru. Același răspuns l-au primit jurnaliștii din partea prim-ministrului și luni seară, 4 aprilie.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face (publică – n.red.). Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Naţional. Astăzi nu s-a discutat despre nicio propunere”, a afirmat Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă intenţionează să-şi depună candidatura la şefia PNL, el a replicat că „analizează”.

Gheorghe Flutur a anunțat duminică, 3 aprilie, că a fost votat, în unanimitate, pentru preluarea conducerii interimare a Partidului Național Liberal (PNL), după ce Florin Cîțu și-a anunțat, sâmbătă, demisia din funcția de președinte al liberalilor.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui Partidului Național Liberal interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a confirmat, totodată, că în data de 10 aprilie va avea loc Congresul Extraordinar al PNL pentru alegerea noii conduceri a partidului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW