Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Nicolae Ciucă a emis vineri convocarea pentru o sesiune extraordinară a Senatului. Camera Superioară trebuie să ia act și, în etape ulterioare, să transforme în lege ordonanțele Guvernului privind concesiile acordate transportatorilor.

Luni, 22 ianuarie, la ora 12:00, Senatul a fost convocat într-o sesiune extraordinară pentru a informa parlamentarii cu privire la sesizarea acestui for legislativ cu privire la ordonanțele de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în perioada vacanței parlamentare. Aceste ordonanțe se referă la introducerea marcajului fiscal comun pentru motorină și kerosen, precum și la echivalarea permiselor pentru circulația pe drumurile publice. Decizia de convocare a sesiunii extraordinare a fost semnată de Nicolae Ciucă.

Prin urmare, Biroul Permanent al Senatului va convoca o ședință luni dimineață pentru a stabili proiectul programului de lucru și pentru a asigura conducerea ședinței de plen.

După prezentarea în plen, Ordonanța de Urgență 2/2024 referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină și kerosen și Ordonanța de Urgență 1/2024 privind modificarea și completarea Ordonanței de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice vor fi supuse dezbaterii comisiilor de specialitate ale Senatului, primul for sesizat în aceste chestiuni.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW