Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă a acuzat Armată Rusă de crime de război

By Ana Teșcan , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat acțiunile Federației Ruse și a acuzat Armata acestei țări de comiterea unor crime de război în Ucraina, vineri, 18 martie, într-o declarație de presă susținută la o dezbaterea organizată de Institutul Aspen și German Marshall Fund. 

„Războiul a revenit în prim planul istoriei Europei iar dreptul internațional a fost pus între paranteze odată cu agresiunea declanșată de către Rusia pentru invadarea Ucrainei, absolut neprovocat, nejustificat, ilegal, încălcând toate normele internaționale și lumea bazată pe reguli. (…) Adevărate crime împotriva umanității, crime de război care caracterizează această acțiune a Rusiei împotriva Democrației, a Occidentului, împotriva Lumii”, a evidențiat Nicolae Ciucă.

Șeful executivului a apreciat solidaritatea societății civile din România și din alte țări europene în gestionarea crizei refugiaților ucraineni fugiți din calea războiului.

„Spre deosebire de momentul 2015, când un milion de migranți din Orientul Mijlociu a zdruncinat Europa amenințând să o scindeze, criza actuală a refugiaților ucraineni a demonstrat un comportament opus, solidar și imbatabil. (…) România a acordat acest sprijin tuturor. A fost un moment în care România a fost recunoscută de toți liderii lumii, am avut discuții, întâlniri, aici, la București, convorbiri telefonice cu toți prim-miniștri țărilor care au fost nevoite să ia măsuri pentru a-și repatria cetățenii. A fost un moment în care, aș putea spune, fără teama de a greși, că România a strălucit.”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Totodată, premierul a avertizat că problema refugiaților s-ar putea amplifica.

„Şi în materie de refugiaţi, valurile majore şi complicat de gestionat nu au venit încă. Dar România a demonstrat rezilienţă şi adaptabilitate, inclusiv prin această conjugare a eforturilor la toate nivelurile”, a subliniat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW