Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Bitea, acuzat de DNA de mită la moțiunea de cenzură, și-a dat demisia de la conducerea STPT

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2021

Nicolae Bitea și-a înaintat luni, 18 octombrie, demisia din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), la scurt timp după ce DNA a început urmărirea penală pe numele acestuia, fiind acuzat că ar fi încercat, alături de un deputat PNL, să mituiască un alt deputat AUR pentru a nu participa la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Nicu Bitea își va încheia colaborarea în calitate de director general cu STPT începând cu data de 19 octombrie, potrivit unui comunicat al instituției remis Main News.

Doresc să le transmit foștilor mei colegi din cadrul Societății de Transport Timișoara întreaga apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în cei trei ani în care am colaborat”, este mesajul transmis de fostul director general al STPT.

Comunicatul STPT poate fi accesat, în integralitate, aici.

Dominic Fritz i-a cerut demisia, la scurt timp după anunțul DNA

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a cerut, pe 14 octombrie, demisiile lui Cosmin Șandru, deputat PNL, și Nicolae Bitea, după ce DNA a anunțat că a început urmărirea penală față de aceștia.

Edilul a precizat că este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL.

Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport. Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Context

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 14 octombrie, că a început urmărirea penală față de Cosmin Șandru, deputat PNL, și Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, cei doi fiind acuzați de dare de mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Pe 1 octombrie, înainte de plenul în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unui alt deputat că, dacă va absenta de la plen, apropiații săi vor fi numiți în posturi de conducere a unor instituții publice, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

Acțiunea procurorilor DNA vine în urma unei sesizări făcute de AUR, după ce George Simion a publicat o înregistrare în care Șandru ar încerca să îl convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii de cenzură, din 5 octombrie.

Discuția din înregistrare are loc între Cosmin Șandru (deputat PNL), Nicu Bitea (PNL) și deputatul AUR Cirprian Titi Stoica.

Bitea: Zi, cum o negociem? Există vreo șansă să negociem?

Stoica: Bă, eu zic că nu.

Bitea: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune.

Șandru: Eu îți spun direct. Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Înțelegi? Ne spui unde, instituții deconcentrare. Nu știu…

Stoica: N-are rost să vă fac să vă pierdeți timpul”, se arată în înregistrare.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII – George Simion a publicat o înregistrare cu un deputat PNL acuzat că ar negocia absența de la moțiune

Sursă foto: debanat.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW