Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Bănicioiu, absent de la audierile din dosarul Colectiv. Familiile victimelor cer să fie adus cu mandat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 23 octombrie 2019 Etichete: , ,

Nicolae Bănicioiu a fost citat, miercuri, la Parchetul General.  Fostul ministru al Sănătății a lipsit la audierile de astăzi din dosarul Colectiv, motiv pentru care familiile victimelor cer să fie adus cu mandat.

Avocatul celor 16 familii implicate în dosarul colectiv care vizează modul în care au fost tratați bolnavii a fost anunțat că Băncioiu nu vine la audierile de la Parchetul General din motive personale.

„Astăzi am venit pentru că fusese citat domnul Bănicioiu, care din motive personale nu poate veni. Am solicitat atunci să fie adus cu mandat de aducere, că aşa spune legea. Am garanţia că se va prezenta sau va fi adus. (…) Nu îi comentez gestul domnului Bănicioiu, cred că se manifestă o senzaţie de teamă de câteva săptămâni, pentru că cineva trebuie să răspundă şi nu doi pompieri şi trei artificieri”, a spus Doru Viorel Ursu.

La puţin timp de la incendiul Colectiv, Nicolae Bănicioiu declara că autorităţile române nu au nevoie de ajutor din străinătate pentru a trata răniţii.

Doru Viorel Ursu a fost prezent și marți la Parchetul General, când a fost audiat Raed Arafat. Întrebat dacă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ar putea fi inculpat în dosarul Colectiv, aocatul familiilor a răspuns:

„În plângerea făcută şi completată în numele celor 16 familii, eu asta am solicitat. (…) Familiile sunt distruse, dar speranţa a renăscut. Dacă veţi urmări evoluţia, o să vedeţi că probabil vom ajunge în sfârşit la marii responsabili, pentru că e vorba de cum era sistemul românesc pregătit. Eu zic că nu, era un dezastru”, a spus Doru Viorel.

Incendiul din Clubul Colectiv a avut loc pe data de 30 octombrie 2015. Atunci, 64 de tineri au decedat, iar alte zeci s-au ales cu arsuri grave. Numărul victimelor a ajuns la 65 după ce un supraviețuitor al incendiului s-a sinucis la aproape doi ani de la tragedie. Prietena acestuia murise în club, acum patru ani.

 

sursa foto: Facebook

 

Știre în curs de actualizare

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW