Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nereguli majore la spitalul din Târgu Cărbunești, unde instalația de oxigen s-a stricat: Lipsa condițiilor de evacuare, hidranți defecți

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 22 octombrie 2021 Etichete: , ,

O serie de nereguli grave de la Spitalul de Urgență din Tg. Cărbunești, acolo unde, vineri dimineață, instalația de oxigen s-a stricat, apar într-un raport întocmit la finalul anului 2020. Potrivit acestuia, la momentul respectiv existau probleme legate de evacuarea în situații de urgență și de gestionarea unor situații de criză, cum ar fi incendiile.

Raportul a fost întocmit în urma controalelor făcute în secțiile de terapie intensivă după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Astfel, potrivit documentului consultat de Main News, la Spitalul de Urgență Tg. Cărbunești au fost găsite, atunci, următoarele nereguli:

  • Nu se asigură conditiile de evacuare în caz de situatii de urgentă;
  • Funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu;
  • Nu functionează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor;
  • Nu funcționează instalațiile de hidranți interiori/exteriori de incendiu;

Instalație defectă, pacienți morți

Târgu Cărbunești, un mic oraș din județul Gorj, a fost zguduit în această dimineață de un grav incident petrecut în spitalul din localitate aflat în linia întâi de luptă împotriva COVID-19. Stația de oxigen a unității sanitare s-a întrerupt iar pacienții aflați în stare gravă au trebuit transferați către alte unități sanitare.

Managerul Constantin Târziu, într-o declarație acordată Mainnews.ro, a explicat că a fost nevoie ca pacienții să fie legați la oxigen provenit din butelii aduse chiar din ambulanțele aflate în curtea spitalului.

La 6:35 am fost anunțat de către colegi că s-a întrerupt alimentarea cu oxigen. Între timp colegii au luat măsurile necesare. Au legat la pacienți buteliile de oxigen pe care le aveam la aparatul de ventilație, cele pe care le aveam la urgență și buteliile de la ambulanțele. Am apelat la ambulanțe pentru a muta pacienții, în stare mai gravă, care erau dependenți de oxigen”, a declarat Constantin Târziu pentru Mainnews.ro.

Două femei au murit la spital, iar a treia victimă a decedat după transferul la altă unitate sanitară.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești: Colegii au legat pacienții la buteliile de oxigen pe care le aveam în ambulanțe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *