Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Nereguli grave depistate procurori după explozia din 2016 de la rafinăria Petromidia: 1,6 milioane de alarme de emisii de gaz au fost ignorate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 iulie 2021

O explozie similară cu cea de vineri s-a petrecut în anul 2016 la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Atunci două persoane au murit, iar alte două au fost rănite. Procesul deschis în urma tragediei încă se află pe rolul Judecătoriei Constanța, următorul termen fiind programat pe 5 iulie. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța au deschis un dosar penal în care au trimis în judecată două societăți comerciale, Rompetrol Rafinare și Rominserv SRL, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, poluarea accidentală și neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, se arată într-un comunicat publicat de către instanță.

Pentru aceleași infracțiuni au fost trimiși în judecată patru angajați: Cornel Titi Oancea, Daniel Stanciu, Vasile Caraman şi Ioan Mărginean.

Peste 1 milion de alarme ignorate

În urma anchetei, procurorii au stabilit că, înainte cu trei zile de producerea exploziei, au fost ignorate 1,6 milioane de alarme de emisii de gaz, iar cu jumătate de oră înainte de explozie alte 300 de alarme au fost, de asemenea, ignorate.

După producerea exploziei, suflul a proiectat un tub de extinctor de 200 de litri la 20 de metri distanță, lucru care a dus la îndoirea unei cisterne în care se aflau hidrogen sulfurat și câteva tone de benzină.

Cisterna a fost avariată grav, însă nu s-a fisurat. Dacă hidrogenul sulfurat și benzina ar fi reacționat, explozia ar fi fost una similară celei de la Mihăilești, mai spun procurorii.

Procesul se află în prezent pe rolul Judecătoriei Constanța, următorul termen fiind programat pe 5 iulie.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW