Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Nereguli găsite la spitalele de psihiatrie din România/ Pintea: 48 de amenzi și 67 de avertismente

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți, că în urma controalelor efectuate la spitalele de psihiatrie din țară au fost luate măsuri și au fost aplicate zeci de amenzi. De asemenea, acolo unde au fost suspiciuni de natură penală, rapoartele au fost înaintate la Parchet.

„În urma controlului pe care l-am dispus la spitalele de psihiatrie au fost controlate patru spitale de maximă siguranţă cu 1.805 paturi, 36 de spitale de psihiatrie cu 8.841 de paturi, 91 de secții de psihiatrie în cadrul spitalelor judeţene cu 5.427 de paturi. În total, 16.073 de paturi de psihiatrie la nivelul ţării. (…) Precizez că în urma tuturor controalelor au fost luate măsuri. Acolo unde a fost cazul şi existau suspiciuni de natură penală aceste rapoarte au ajuns la Parchet, dar acolo unde nu existau suspiciuni rezonabile am considerat că nu trebuie să încărcăm munca Parchetelor”, a afirmat Pintea.

Pintea a spus că au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, 48 de amenzi, 67 de avertismente, iar în unele cazuri s-au dat termene de remediere până la sfârșitul lunii decembrie.

„Este primul control de acest fel, în sensul că, pentru prima dată, s-a stipulat foarte clar că se verifică calitatea actului medical. DSP aveau abilitatea să verifice aceste aspecte, dar am stabilit noi proceduri astfel încât avem un prim raport. Imediat după tragedia de la Săpoca am declanşat control la toate unităţile de psihiatrie din ţară”, a arătat Sorina Pintea.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW