Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Toți miniștrii Sănătății din ultimii 30 de ani ar trebui să ne simțim vinovați pentru ce se întâmplă în sănătatea românească

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020

Nelu Tătaru a revenit asupra declarației pe care a dat-o duminică dimineață, în care ministrul Sănătății spunea că vinovați pentru starea sistemului sanitar din România am fi „toți cei din această țară”. Acesta a precizat, luni, că toți miniștrii sănătății ar trebui să se simtă responsabili de ceea ce se întâmplă în Sănătate.

După acești 30 de ani… Am văzut în această pandemie dezvăluirea unui sistem pe care-l cunoșteam, adaptarea de la o zi la alta, după 8 luni de zile vedem necesarul de servicii medicale, necesarul de siguranța pe care i-o dăm pacientului, dar și corpului medical. Atunci, ne gândim dacă noi cei care am fost în minister 30 de ani, cei care am fost în administrațiile locale, cei implicați politic la un moment dat și au avut alte interese locale sau personale, am ajuns în acest moment. Cred că dacă ne uităm în urmă, vedem că 30 de ani au rămas 30 de ani”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a menționat modificările aduse Legii 95/2006, privind reforma din domeniul sănătății, spunând că s-ar fi putut face o „lege curată, adevarată”.

Am rezistat cu acest sistem până acum, dar vedem că avem tragedii. Totuși, faptul că la un moment dat merge și așa sau am adaptat foarte puțin în fiecare an sau am adaptat o lege a sănătății, tot ce a însemnat din 90 încoace sau din 96, din 2006 când am făcut legea 95, am adaptat o lege cu 1500 de amendamente, puteam face o lege curată, adevărată, fără să avem o reorganizare a ministerului, a DSP-urilor, a spitalelor, a stațiilor de ambulanță, cred că acest lucru ne duce să vedem după 30 de ani niște tragedii”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru a revenit asupra declarației de sâmbătă seară, spunând că toți cei care au trecut pe la Ministerul Sănătății de-a lungul timpului ar trebui să se simtă vinovați.

Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească”, a precizat ministrul Sănătății.

Declarația dată de Nelu Tătaru la scurt timp după ce a izbucnit incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața.

Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat la Leţcani dacă se simte vinovat pentru situaţia de la Neamţ.

Sursă foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW