Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, semnal de alarmă pentru luna septembrie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 august 2020 Etichete: ,

În condițiile în care joi a fost raportat un nou record negativ de cazuri COVID-19, mai exact 1454 de cazuri, Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, dacă nu vor fi respectate regulile, putem ajunge la 2.800 de cazuri pe zi în luna septembrie. 

„Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respecta niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate” a atras atenția Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a mai adăugat, într-o discuție cu jurnaliștii, că decizia începerii școlilor va fi luată în funcție de ce se întâmplă în a doua jumătate a lunii august.

A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv și evoluția… Trebuie să vedem evoluția de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate in funcție de evoluția de atunci. Nu putem ști care este evoluția de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm. Prezența măștilor și a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanțare de un metru, credeți că copiii vor păstra acea distanțare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măștii și a dezinfectantului, precum și observarea inclusiv in pauzele dintre ore, precum și în curtea școlilor, acolo unde este aglomerație” a menționat Ministrul Sănătății.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW