Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, în măsura în care avem o respectare a regulilor impuse de Guvern

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 august 2020 Etichete: , ,

Nelu Tătaru a spus, în contextul redeschiderii restaurantelor, teatrelor și a cinematografelor, că, dacă regulile impuse de Guvern vor fi respectate, creșterea numărului de cazuri poate fi gestionată. De altfel, ministrul Sănătății nu înțelege de ce există primari care nu au fost informați de condițiile în care va începe noul an școlar.

Nelu Tătaru a declarat, în contextul redeschiderii restaurantelor sau a cinematografelor de la 1 septembrie, că numărul de cazuri zilnice de îmbolnăviri cu COVID-19 va trece de 1.500 dacă nu vor fi respectate regulile impuse de Guvern.

În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru comun cu miniştrii de resort pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, o creştere mică pe care o asumăm. În măsura în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere a numărului de cazuri. (…) Avem o evaluare care merge până în 1.500 de cazuri în condiţiile în care se respectă regulile. În condiţiile în care nu se respectă regulile vom avea o creştere şi atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a fost informat de faptul că anumiți primari nu știu în ce condiții va începe noul an școlar. Acesta spune că nu înțelege de ce se întâmplă acest lucru, având în vedere că, în urmă cu o lună, scenariile privind redeschiderea școlilor au fost făcute publice.

De o lună de zile vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparenţă şi sunt cunoscute de toată lumea, nu ştiu de ce aceşti primari nu cunosc aceste scenarii, iar libertatea e a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin autorităţi locale, DSP şi inspectorate şcolare, adaptate la fiecare şcoală în parte. Fiecare şcoală în parte este evaluată de acum două săptămâni. Sunt cele trei scenarii în care se poate face şi învăţământ online acolo unde avem un indice de peste 3”, a explicat ministrul Sănătății.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW