Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Nelu Tătaru a anunțat că va propune prelungirea stării de alertă cu încă o lună, începând din 15 septembrie.

Ministrul sănătății a declarat, joi, că va propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, spunând că evoluția cazurilor de coronavirus este, în acest moment, constantă.

După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă ce a avut loc joi, în Pitești.

Guvernul prelungise, în data de 16 august, starea de alertă cu încă 30 de zile.

În data de 30 august, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în data de 15 septembrie. Actul normativ ar urma să conțină măsurile sanitare ce vor fi respectate la alegerile locale din data de 27 septembrie.

Eu cred că dacă toți candidații respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic. (…) Dacă ei sunt responsabili, dacă ei respectă regulile, la rândul lor ei or să fie un exemplu pentru susținătorii lor și cred că poate să crească inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protecție dacă își văd toți candidații respectând aceste reguli. (…) Din punctul meu de vedere, dacă se respecta aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei și în cursul procesului electoral este foarte mic”, declarase Ludovic Orban la B1 TV în data de 30 august.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *