Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Nelu Tătaru propune ca laboratoarele ce fac teste COVID-19 să lucreze în trei ture, pentru a face faţă cererilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică faptul că din cauza numărului mare de cereri pentru efectuarea testelor Covid-19 venite din partea celor care vor să plece în concediu în străinătate a fost întârziată comunicarea rezultatelor.

Conform sursei citate, ca urmare a suprasolicitării activităților celor 133 de laboratoare care efectuează teste pentru depistarea coronavirusului, zilnic „rîmân în așteptare” aproximativ 6.000-7.000 de teste.

Ministrul Sănătăţii este de părere că singura soluţie pentru suplimentarea capacităţii de testare o reprezintă funcţionarea laboratoarelor acreditate în trei schimburi.

„Noi în acest moment avem 133 de puncte de testare cu o medie de 19.000-20.000 de teste făcute, într-un ritm de două ture pe zi. În condiţiile în care aceste laboratoare vor avea şi capacitatea de trei ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27.000-28.000 de teste pe zi şi pot fi compensate odată cu venirea cererilor de teste pentru cei care pleacă în concediu, la cerere. Au ajuns ca o mare parte din teste să rămână în aşteptare, cum sunt 6.000-7.000 de teste pe zi. Doar mărirea capacităţii acestor puncte pe care le avem acum, 133 de puncte, cu o tură suplimentară poate ajunge cu aceste teste la zero”, a afirmat Nelu Tătaru.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW