Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Personalul medical va avea prioritate la testare / Vor fi și cazuri severe, critice

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 27 martie 2020 Etichete: , , ,

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că personalul medical din România va avea prioritate la testarea pentru depistarea coronavirusului. 

„Sunt un om care a venit din teritoriu. Focarul Suceava nu schimbă cu nimic, să spunem atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucruri. La nivel local trebuie reiniţiate nişte proceduri pe care atât personalul medical, cât şi Direcţia de Sănătate Publică, cât şi managementul spitalului, dar şi al altor structuri locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte. Noi, ca Minister, avem în acest moment, două direcţii: una urgentă, prevenţia infecţiilor Covid, tratarea infecţiilor Covid, dar şi tratamenentul celorlalţi pacienţi care nu au în acest moment o infectare cu Covid.

La nivelul unităţilor sanitare din faza 1, faza 2 şi ulterior faza 3 vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare şi de echipamente sanitare de protecţie, precum şi acel număr de teste în care toţi cei care conform unor anchete epidemiologice intră într-un protocol de testare. Menţionez suplimentar personalul medical va avea prioritate din aceste unităţi la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, trebuie să avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi şi cazuri severe, vor fi şi cazuri critice, dar vom trece de această perioadă şi vom ieşi mai întăriţi”, a spus noul ministru al Sănătății.

În completare, premierul Ludovic Orban a adăugat că au existat probleme la „spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale”, unități medicale aflate în linia doi în tratarea pacienților cu coronavirus.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW