Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: O stare de urgenţă nu se instituie că i-a venit cuiva/ Dacă altădată aveam o problemă puteam cere ajutorul altcuiva, acum nu avem cui să cerem ajutor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că România se află în momentul în care nu poate cere ajutor altcuiva, de aceea este esențial ca regulile de distanțare socială să fie respectate.

„Dacă vrem să avem alte sărbători pascale liniştite, ar trebui să avem mare grijă în aceste sărbători pascale. O stare de urgenţă nu se instituie că i-a venit cuiva. Avem un moment în care, dacă altădată aveam o problemă puteam cere ajutorul altcuiva, acum nu avem cui să cerem ajutor.  Restricţiile impuse sunt acele momente în care trebuie să înţelegem că izolarea, distanţarea socială sunt factori importanţi în ceea ce face corpul medical. Nu putem să-i tratăm pe cei infectaţi şi în acelaşi moment să fie alte persoane infectate în aceste adunări, inclusiv religioase”,  a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății a mai precizat că acum este momentul ca regulile să fie respectate „pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”.

„Hai să dăm o perioadă din viaţa noastră pentru un viitor al nostru şi al copiilor noştri. Trecem printr-un moment greu. Să facem ca acest moment sa devină un moment uşor peste două luni. E necesar să dăm acum o perioadă a noastră pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri şi pentru ca peste două luni să ne fie şi nouă mai bine”, a spus el.

Aflându-se la Focșani, Nelu Tătaru a precizat că pentru ca județul Vrancea să nu devină o „Suceava doi”, trebuie luate măsuri noi, iar anchetele epidemiologice să fie reluate și riguros efectuate.

„Vin după modelul Suceava, vin după Deva, în care întâlnim aceleaşi probleme. Pentru ca Vrancea să nu devină o nouă Suceava, trebuie să luăm de la început aceste lucruri, să le punem pe un făgaş normal, chiar dacă o să vedeţi că, la un moment dat, unora li se va părea prea  riguros, prea milităreşte. Dacă nu respectăm, şi aici mă refer şi la corpul medical, la confraţii mei, să avem grijă de noi, dacă nu luăm un echipament cum trebuie, dacă nu ne îmbrăcăm cum trebuie, dacă nu ne dezechipăm cum trebuie, dacă nu ne spălăm pe mâini, dacă nu facem acea dezinfecţie când plecăm din spital, vor fi nişte probleme. Corpul medical trebuie să fie valid pentru a-i trata pe cei care ni se adresează”, a declarat Tătaru.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW