Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local / Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2020

Nelu Tătaru a declarat că nu este nevoie de noi măsuri de restricție la nivel național în acest moment, iar fiecare comitet județean pentru situații de urgență ia deciziile necesare în funcție de incidența cazurilor de coronavirus la nivel local. 

Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă este nevoie de o „reînchidere totală”, a afirmat că, în acest moment, decizia privind anumite restricții este luată la nivel local, în funcție de incidența cazurilor de coronavirus.

Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a menționat că, deși miercuri au fost depistate 4.848 de cazuri, un record negativ pentru țara noastră de la începutul pandemiei, au fost efectuate multe teste: 37.000.

După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai precizat măsurile legale pe care Guvernul le va aproba prin ordonanță de urgență în ședința de joi seară.

Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a spus ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW