Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , , ,

Numărul noilor cazuri de COVID-19 s-ar putea dubla sau chiar tripla, fapt ce ar putea crea mari probleme sistemului sanitar din România, a atenționat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Totodată, Tătaru a precizat că după relaxarea anumitor restricții rata de transmisie a coronaviruslului crescut de 0,6 până la 1,4.

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo,” a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW