Wednesday, February 21, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, mesaj pentru cetățeni: Sistemele medicale rezistă, dar nu e indicat să fie forţate / Haideţi să respectăm aceste reguli sanitare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

Nelu Tătaru a transmis un mesaj în ziua în care numărul de cazuri de coronavirus raportate în ultimele 24 de ore a ajuns la 2.958. Ministrul Sănătății susține că sistemul medical poate face față pandemiei, dar îi îndeamnă pe cetățeni să respecte regulile sanitare, fiind singurul mod în care numărul de cazuri ar putea scădea.

Nelu Tătaru a susținut o conferință de presă în care le solicită românilor să respecte regulile impuse de autorități.

Acesta a avertizat că nu ar fi indicat să forțăm sistemul medical, deși cadrele medicale ar face față pandemiei de coronavirus.

Revin cu aceleaşi solicitări de a respecta restricţiile. În perioada următoare, în spitale şi DSP-uri vor exista evaluări. Sistemele medicale rezistă, dar nu e indicat să fie forţate sistemele medicale. Când indicele a trecut de 1.5, am fost nevoiţi să restricţionăm unele activităţi. Unităţile medicale au capacitatea de rezista. Personalul medical e acelaşi de 7 luni, care a primit și 200 de cazuri și primeşte şi 2.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, miercuri, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a declarat că pandemia ar putea fi ținută sub control dacă regulile sanitare ar fi respectate de către populație.

Haideţi să respectăm aceste reguli. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor da măsurile care se impun, acolo unde este cazul. (…) Vedem că nu se respectă reguli. Haideţi să încercăm, în acest moment de cumpănă, să reaşezăm o abordare a tot ce înseamnă respectarea regulilor. Am primit 1.000, primim şi 3.000 de pacienţi pe zi. Nu se tranşează această pandemie în spitale. Ea se tranşează respectând nişte reguli şi vom avea număr de cazuri mic”, a adăugat Ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW