Sunday, May 9, 2021
Jurnalism corect


Nelu Tătaru merge luni la Spitalul din Focșani pentru a instala o conducere militară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, merge luni la Focşani şi Galaţi, pentru a evalua situaţia unităţilor sanitare din aceste localităţi şi pentru a decide măsurile care se impun. Oficialul a anunțat duminică că va numi o conducere militară la Spitalul din Focșani, după ce managerul de acolo, infectat cu COVID-19, a părăsit unitatea sanitară.

Ministerul Sănătăţii a transmis că, la Galaţi, Nelu Tătaru va vizita Căminul de bătrâni „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi decese.

Nelu Tătaru: Vom merge pe o conducere militară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a identificate grave nereguli la Spitalul Județean Focșani. Managerul unității sanitare, Constantin Mândrilă nu poate fi găsit, iar în plus, acesta este infectat cu COVID-19. Ministrul a precizat că va fi instalată o conducere militară.

De asemenea, Nelu Tătaru a criticat anchetele epidemiologice efectuate de DSP Vrancea în urma cărora persoane infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare la domiciliu sau în centrele de carantină.

„La Spitalul Județean Focșani aveam inclusiv managerul depistat pozitiv, care în aceste momente nu este de găsit. (…) Mâine (n.r. – luni) voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile Prefecturii din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopul și documentele și stă izolat într-un hotel. Având în vedere și situația medicală și manageriala, vom avea un alt management la Spitalul Județean Focșani. Dacă vom vrea să punem bazele unei activități medicale solide, vom merge pe o conducere medicală. Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți depistați pozitiv, izolați la domiciliu sau în hoteluri, iar noi nu am dat acest ordin. Ei trebuie să fie internați și să fie supravegheați”, a spus Nelu Tătaru la B1TV.

Managerul de la Focșani acuză abuzuri dar Poliția îl contrazice

Poliția din Vrancea îl contrazice pe managerul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mândrilă, care a scris într-o scrisoare deschisă că ar fi fost ridicat de polițiști pentru fi mutat în spital, acesta fiind infectat cu COVID-19.

Într-un comunicat, Poliția precizează că nu a participat la o astfel de acțiune, Constantin Mândrilă fiind preluat de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență, nefiind nevoie de intervenția organelor de ordine.

Constantin Mândrilă susține că prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a trimis Poliția pentru a-l ridica din locul unde se afla în carantină.

„Duminică, 12 aprilie 2020, la ora 11.26, m-a sunat prefectul județului spunându-mi că din ordinul ministrului sănătății trebuie să mă mut urgent la Secția de Boli Infecțioase. Deși l-am rugat să îmi trimită și mie ordinul, pentru că eram curios să văd despre ce este vorba, domnia sa mi-a spus, fără echivoc, că dacă refuz va trimite Poliția și ma va muta cu forța. Eu am încercat să îi explic faptul că domnia sa comite un abuz și că prin tot ceea ce face în spațiul public de câteva zile mă tratează nelegal și înjositor. I-am adus ca argument și prevederile legale. Domnia sa nu mi-a adus la cunoștință nici o prevedere legală dar a trimis la locuința unde eram autoizolat atât poliția cât și câțiva ziariști de casă ai domniei sale”, a scris Mândrilă.

Potrivit raportării de duminică a autorităților, la nivelul județului Vrancea au fost înregistrate 117 cazuri de infectări cu COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW