Wednesday, January 27, 2021
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Majoritatea românilor au înţeles mesajul / Noaptea de Înviere a fost liniştită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că noaptea de Înviere a fost una liniştită, menționând că majoritatea românilor că anul acesta sărbătorile vor fi petrecute altfel.

“A fost o noapte de suflet, o noapte în care fiecare dintre noi am avut speranţă(…)Majoritatea românilor au înţeles mesajul, iar Noaptea de Înviere a fost o noapte liniştită, o noapte de suflet, o noapte în care fiecare dintre noi am avut speranţă. Au fost şi comunităţi, cum aţi arătat şi dumneavoastră, unde lumea a înţeles într-un alt mod să respecte regulile. Ţin să menţionez că, în funcţie de respectarea acestor reguli, vom avea şi viitorul acestei pandemii. Un viitor care poate însemna un vârf lent, cum spuneam, pe care o să îl vedem la 7 – 10 zile după Sărbătorile Pascale, sau poate fi un vârf ascuţit, care se poate prelungi, cu o creştere a numărului de cazuri spre 15.000 şi chiar mai mult. În aceste condiţii, fiecare localitate, mă repet, va fi evaluată şi se vor lua măsurile necesare”, a declarat, duminică, Nelu Tătar, la B1 TV.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că vom avea în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri şi a numărului de decese.

Nu neapărat exponenţială, dar va fi o creştere. Vom avea şi un număr de decese. Gândiţi-vă că avem 248 de pacienţi internaţi în terapie intensivă, o parte dintre ei pe suport ventilator, şi atunci comorbidităţile care există la aceşti pacienţi pot duce şi la deces. Vom avea o creştere – faţă de ieri avem o creştere cu 328 de cazuri, avem şi 17 decese în plus – dar, mă repet, nu este acea creştere să vedem o dublare de la o zi, la alta. Încă avem o creştere lentă, pe care trebuie să o menţinem în acest ritm, pentru a putea păstra şi o activitate normală în unităţile spitaliceşti, a nu pune presiune în unităţile de primire urgenţe şi nici pe corpul medical sau pe aparatura existentă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai ținut să le mulțumească românilor care au respectat recomandările și au rămas în case.

“În primul rând, le mulţumesc că au înţeles mesajul, că au înţeles restricţia, că au înţeles momentul prin care trecem. Le mulţumesc, în acelaşi timp, fraţilor mei din corpul medical, care au înţeles şi ei, la rândul lor, momentul, chiar dacă am început într-o perioadă de frică, teamă sau neîncredere. Suntem într-un moment care reprezintă pentru noi, ca popor, o mare provocare. Suntem într-un moment în care chiar dacă vedem că ziua s-a mărit, afară este frumos, trecem prin cele mai importante sărbători creştineşti. Este un moment care ne pregăteşte pentru viitorul acestei naţiuni. Suntem într-un moment în care chiar dacă avem restricţia, să facem în continuare aceste sărbători în casă, în familia restrânsă, pentru a putea fi la anul într-o familie lărgită, cu cei apropiaţi, să ne bucurăm de viaţă”, a spus ministrul Sănătății.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW