Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, în Parlament: Carantinarea trebuie să se facă gradual/ E o măsură care există şi în alte state europene, nu numai la noi”

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul discuțiilor de marți în Comisia Juridică a Senatului că măsura carantinării trebuie să se facă gradual, iar persoana suspectată de infectarea cu noul virus trebuie să beneficieze de izolare la domiciliu sau carantină.

„Acea carantinare trebuie să se facă gradual. Orice cetăţean va merge într-un spaţiu, de preferat domiciliu, în condiţiile în care nu vrea să stea în preajma familiei, va merge în carantină instituţionalizată. Cel care prezintă o suspiciune, până la eliminarea ei trebuie să beneficieze de carantină. E o măsură care există şi în alte state europene, nu numai la noi”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat de senatorul PSD Robert Cazanciuc cum vede aspectele privind carantina.

Întrebat de președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, cum ar trebui făcută detașarea medicilor, Tătaru a răspuns:

„Avem situaţii în care lipsa unor specialişti ne face să detaşăm voluntari. Nu avem pârghia necesară şi atunci trebuie să avem posibilitatea detaşării unor voluntari. Trebuie să existe aceste detaşări. Ne trebuie personal. Dar trebuie ca acest personal detaşat să aibă beneficiile lui, în măsura riscului şi efortului pe care îl face”, a explicat Tătaru.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW