Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: În funcție de evoluția epidemiei, putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că Guvernul a discutat în această după amiază situația evoluției pandemiei de coronavirus și faptul că de marți intră în vigoare Legea carantinării și izolării. Tătaru susține că nu se pune problema la acest moment a reintroducerii stării de urgență, însă, în funcție de evoluția epidemiei, la un moment dat poate fi luată măsura carantinării unei zone sau a unui cartier.

”S-a discutat evoluția ultimelor două săptămâni și în ultimele două zile de weekend. În acest context, s-a discutat capacitatea sistemului medical de a trata, de a interna.

Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Mâine voi decide ca orice persoană depistată pozitiv să fie făcute anchete în maxim 12 ore ancheta epidemiologică.

S-a mai dispus ca toate datele despre anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătății. S-a mai discutat despre izolare și carantinare, să punem gestiona zonele cu cazuistică cu număr ridicat,

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Dacă va fi nevoie de transferuri în spitale le vom face pentru a putea gestiona focarele sau suprapopularea.

Sunt mai multe județe, noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județe, inclusiv Vaslui. 59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem zona Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate.

Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”, a declarat Tătaru la Digi24.ro.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW