Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: E un Paște altfel /  Aceste restricții sunt în beneficiul nostru – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost, sâmbătă, într-o vizită la Vaslui, pentru a discuta cu autoritățile județene despre măsurile care trebuie luate în perioada următoare.

Ministrul Nelu Tătaru a făcut o vizită și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru a se asigura că unitatea medicală este pregătită sa facă față situației.

Prezent la Vaslui, Nelu Tătaru spune că numărul cazurilor din România nu au “urcat încă pe acea pantă”

„Nu am urcat acea pantă. Mai avem vreo două săptămâni în care trebuie să ne gândim că vom avea o creștere a numărului de cazuri. Sperăm să rămână progresivă, nu exponențială. Vom avea și decese ale celor pe care îi vedeți în aceste momente pe terapie intensivă. Au anumite comorbidități ce în perioada următoare corpul medical va da măsura să poată salva cât mai mult dintre dânșii”, a declarat ministrul Sănătății la Vaslui, potrivit vremeanoua.ro

Referitor la motivul care a condus la o explozie a numărului de infectări în rândul personalului medical, Nelu Tătaru a spus: “Sunt un cumul de motive, atât din partea personalului care poate la început a luat prea ușor această pandemie și acest virus, apoi poate o relaxare, dar este și problema persoanelor care s-au adresat, omițând să dea acele informații pe baza cărora personalul medical putea să își ia niște precauții sau prezența mai multor pacienți odată. Rămâne în continuare precauția în consultul fiecărui bolnav. Avem grijă să avem echipamentul de protecție, avem grijă cum ne îmbrăcam, cum ne dezbrăcăm, avem grijă de tot ce înseamnă rutina zilnică. Rămân aceleași precauții”

Cu prilejul acestei vizite, ministrul Sănătății i-a mai îndemnat încă o dată pe români să stea în case, chiar dacă este Paștele.

„Trebuie să înțelegem că e un Paște altfel, trebuie să rămânem în acea izolare, trebuie să mai avem răbdare chiar dacă este la limită. Trebuie să înțelegem că un Paște făcut în izolare anul acesta pregătește un Paște în care să fim împreună în anii care urmează. Trebuie să înțelegem că aceste restricții sunt în beneficiul nostru”, a mai precizat ministrul Nelu Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW