Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, după recordurile COVID-19 de astăzi: De această dată e ca în război…viață contra moarte

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2021

Nelu Tătaru, consilier al premierului Florin Cîțu și fost ministru al Sănătății, a transmis marți, 12 octombrie, un mesaj dur după ce bilanțul zilnic privind pandemia a anunțat recorduri pe linie, atât la cazuri noi și decese înregistrate în ultimele 24 de ore, cât și la numărul pacienților infectați cu COVID-19 și internați în secțiile de Terapie Intensivă.

„Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii , încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați , dar deja e prea târziu.

Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem!

Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu. E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, este mesajul transmis de fostul ministru al Sănătății, după bilanțul anunțat de GCS astăzi.

Autoritățile au anunțat marți, 12 octombrie, recorduri absolute privind pandemia de COVID-19. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 16.743 de cazuri noi și 442 de decese asociate COVID-19. În spitale, sunt internați 17.141 de bolnavi, dintre care 1.667 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. 467 sunt copii, 428 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Recordul anterior la capitolul morți asociate COVID-19 a fost înregistrat în 8 octombrie – 385 de decese, dintre care 28 raportate cu întârziere și 357 produse în 24 de ore. În ce privește noile infectări, recordul anterior datează din 5 octombrie, când autoritățile anunțau 15.037 noi îmbolnăviri.

CITEȘTE MAI MULTE AICI Recorduri absolute în pandemie: 16.743 de cazuri noi și 442 decese asociate COVID-19, în ultimele 24 de ore

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/nelu-tataru-dupa-recordurile-covid-19-de-astazi-de-aceasta-data-e-ca-in-razboi-viata-contra-moarte/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *