Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre noile spitale suport COVID: Am identificat câte unul în fiecare judeţ

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020

Nelu Tătaru susține că a fost identificat câte un spital în fiecare județ al țării care poate deveni suport COVID. Ministrul Sănătății a precizat că personalul medical necesar poate fi mobilizat în funcție de solicitările din teritoriu.

Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti încă două spitale. În Bucureşti avem Sfântul Ştefan şi avem Spitalul Cantacuzino care îl operaţionalizăm ca şi suport COVID. Am şi transmis către direcţiile de sănătate publică să facă evaluarea acestor spitale, dar odată cu evaluarea acestor spitale, trebuie să avem şi evaluarea tehnică a tot ce înseamnă utilităţi, cum ar fi surse de oxigen sau potenţialul de energie electrică”, a răspuns Nelu Tătaru, după ședința de la Ministerul Sănătății, întrebat fiind ce spitale ar putea deveni suport COVID şi câte.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban: Va fi crescută capacitatea ATI cu cel puțin 200 de paturi

Ministrul Sănătății a spus că personalul medical va fi mobilizat în funcție de solicitările venite din teritoriu.

După cum ştiţi, la nivelul Ministerului de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem prin cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem în teritoriu, mobilizăm”, a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru a explicat că anumite cadre medicale pot fi detașate în județele care au nevoie de resursă umană.

Există o evaluare a personalului de la fiecare unitate medicală, care poate fi disponibilizat. Există o evaluare şi a personalului de la nivelul fiecărui judeţ. În contextul în care este nevoie, în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau de la distanţă”, a explicat Nelu Tătaru.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW