Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre legea izolării și a carantinării: Eu cred că va trece. Nu-şi va pemite nimeni în acest moment să vicieze o evoluţie care ar trebui să fie normală

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că o parte a eșichierului politic a făcut declarații în sensul bagaterizării efortului din ultimele trei luni pentru limitarea pandemiei și s-a grăbit să ”recomande politic anumite idei care s-au perpetuat”. Tătaru consideră că politicienii respectivi au ţinut ”să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor”.

”Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei cares-au perpetuat, bagatelizarea efortului care a fost, de peste trei luni de zile, precum şi neîncrederea în existenţa virusului. Poate că noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul ţării noastre nu sunt subiectivi, sunt obiectivi şi vor lua decizii în privinţa noastră”, a declarat, luni, la Galaţi, ministrul Sănătăţii.

Întrebat la cine se referă, Tătaru a precizat:

”La o parte a eşichierului politic, care a ţinut să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedaţi sau pe un corp medical care, în momentul acesta, dacă vreţi să vă spun sincer, îi văd deznadajduiţi pentru o muncă care, nu numai că nu a fost apreciată, dar chiar se calcă pe acea muncă, forţând şi efortul şi răbdarea lor”.

Întrebat dacă crede că legea carantinei va trece de Parlament, Tătaru a răspuns:

”Eu cred că legea carantinei va trece, că nu-şi va pemite nimeni în acest moment să vicieze o evoluţie care ar trebui să fie normală. Avem o vară care ar trebui să fie cu o viaţă cvasi-normală, chiar dacă normală. Vom trăi cu persistenţa unui virus, chiar dacă la o przenţă subliminală, dar haideţi să ajungem la momentul acela”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW