Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre începutul școlii: Profesorii cu comorbidităţi pot opta să predea online

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Profesorii care au comorbidități vor putea opta pentru predarea online, susține ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a declarat că vor exista trei tipuri de adeverințe necesare în funcție de prezența sau nu a unei patologii, pentru începerea noului an școlar. 

Neșu Tătaru a anunțat că, pentru începutul noului an școlar, vor exista trei tipuri de adeverințe necesare, în funcție de prezența unei patologii. Astfel, copiii care au patologie cronică sau cei care au părinți cu comorbidități vor putea opta pentru învățământul online. De asemenea, profesorii vor putea opta pentru predarea online dacă prezintă comorbidități.

Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acele recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a afirmat Nelu Tătaru.

În plus, ministrul Sănătății a dat detalii despre avizul de intrare în colectivitate.

Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu şi ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus. Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la şcoală pe motive medicale. Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, este concluzia ministrului Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW